La Empi Service vopsirea autovehiculelor se realizeaza conform standardelor de calitate deoarece folosim proceduri si tehnologii de ultima generatie, economice si ecologice in acelasi timp.
Automobilul este izolat in prelabil pentru vopsire. Atelierul de vopsitorie auto are o capacitate sporita pentru efectuarea reparatiilor la un numar mare de autovehicole in fiecare saptamana, eliminandu-se astfel enervantele programari pentru acest tip de lucrari. In plus, timpul de stationare in service este redus la minim.
Cabinele de vopsit asigura coacerea uniforma a vopselei pe intreaga suprafata a autovehiculului, fapt garantat de distribuirea uniforma a aerului in interiorul cabinei. Toate zonele de lucru dispun de echipamente ce asigura o curatenie perfecta, iar standul de preparare a vopselelor este computerizat, obtinandu-se astfel culoarea initiala a autoturismelor.
Chiar daca ai apelat la serviciul de vopsitorie auto, iar masina ta arata impecabil, e bine sa urmezi si sfaturile noastre pentru ca rezultatele sa se mentina un timp indelungat
Cum poti proteja vopseaua masinii?
Multi dintre posesorii unei masini nu acorda o prea mare atentie curatarii caroseriei. Asa ca e bine de stiut ca amanarea acestei operatiuni de inlaturare a reziduurilor este o greseala care in timp va genera degradarea vopselei si chiar pierderea luciului caracteristic.
In primul rand trebuie tinut cont ca cele mai nocive reziduuri pentru vopseaua caroseriei sunt petele de ulei, gainatul pasarilor, precum si particulele provenite de la substantele antiderapante. De asemenea vopseaua mai poate fi afectata de pietrele improscate din carosabil si care pot „ciupi” anumite zone ale spoilerului sau ale capotei.
Aceasta actiune mecanica poate genera exfolierea stratului de vopsea, iar daca „ciupitura” a afectat o portiune metalica din caroserie, in acea zona este posibila aparitia ruginii. Se mai impune si evitarea rularii pe o portiune cu asfalt recent turnat deoarece particulele improscate ataca puternic vopseaua.
Spalarea repetata la instalatii automate cu perii va genera aparitia de zgarieturi si chiar matuirea stratului de vopsea. Astfel se recomanda ca aceste curatari ale caroseriei sa fie efectuate ori in regie proprie (cu burete, laveta si sampon auto) ori la o spalatorie „fara atingere”. Iar pentru a proteja eficient vopseaua caroseriei, specialistii recomanda ca la trecerea de la un anotimp la altul, caroseria sa fie degresata cu solutii speciale, asta pentru a nu permite substantelor nocive sa patrunda in straturile vopselei si pentru a mentine luciul cat mai mult timp.
In functie de posibilitati se mai impune ca la intervale mai mari sa efectuati o polisare completa a caroseriei, eventual la un centru specializat in astfel de servicii. Totusi procedeul de aplicare a unei solutii de acoperire a zgarieturilor accidentale si de revitalizare a culorii este simplu si poate fi incercat de fiecare posesor al unui autoturism. In linii mari, polisarea este un procedeu de revitalizare a stratului de suprafata al vopselei care pe langa o lustruire si o curatare in profunzime a vopselei, mai asigura si indepartarea urmelor vechi de ceara si chiar a zgarieturilor minore. Alegerea unui polis adecvat dintre sutele de produse existente pe piata este o treaba destul de dificila. Aici trebuie tinut cont de gradul de abrazivitate al solutiei ori de „puterea de taiere”.